Over ons

Korenmolen De Hoop

Contact

Geschiedenis van Korenmolen De Hoop

De korenmolen is in 1865 gebouwd en heeft bijna 100 jaar trouwe dienst gedaan. Vijf generaties Van Riel oefenden het molenaarsberoep uit. In  1960 besloot opa Jan van Riel de molen te sluiten, omdat deze niet meer rendabel was. Tien jaar later was de molen zo vervallen dat restauratie noodzakelijk was. Deze restauratie bestond onder meer uit het vervangen van de wieken en molenkap.

Uit respect hebben de kinderen van Jan besloten deze restauratie voort te zetten. Met voorbereidingen door en contacten met “Monumentenzorg”, “Brabantse Molens” en Gemeente Nieuw-Ginneken is de eerste restauratie in een tijdsbestek van 6 jaren (1972 – 1978) gerealiseerd. De monumentale molen kon weer malen! Nadien volgenden er nog meer noodzakelijke restauraties.

“Brabantse Molens” stelde als voorwaarde voor de financiële hulp dat de molen zeer regelmatig zou draaien. Maar ook dat kostte natuurlijk geld dat ergens vandaan moest komen. Zoon Janus van Riel ging toen letterlijk ‘de boer op’ om de molen te promoten met zelfgebakken molenbrood en excursiemogelijkheden. Er werden vanuit heel Nederland dagtochten naar de molen georganiseerd. Janus van Riel verdiende geld waarmee de molen kon draaien en worden uitgebreid met sfeervolle restaurant- en feestzalen. Elke verdiende gulden werd geïnvesteerd in de molen en de nieuwe bestemming, het huidige Partyrestaurant dat nu gerund wordt door Rian en Carla (de kinderen van Janus) en schoonzoon Jack.

Sfeervolle locatie in een authentieke molen in Bavel

Het Partycentrum Korenmolen De Hoop in Bavel (Breda) in Brabant is een unieke en sfeervolle feestlocatie voor het houden van een bedrijfsuitje, personeelsfeest, teamuitstapje, teamfeest, familiefeest of receptie en biedt vele culinaire arrangementen met thema en workshops, buitenactiviteiten en excursiemogelijkheden.

Heeft u vragen over de mogelijke invulling van uw familiedag, familiefeest, huwelijksfeest, familiereünie, personeelsfeest, bedrijfsuitje, receptie, jubileum, koffietafel of dagje uit in Brabant, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Adres
Schoutenlaan 75
4854 AV Breda/Bavel
Telefoon
0161-432491
E-mail
info@korenmolendehoop.nl
Routebeschrijving

Openingstijden

Voor partijen: Ma t/m Zo 10:00 / 02:00
Voor passanten: Zaterdag 10:00 / 16:00